Beautysteps Topbanner FI

Beauty steps

Kasvojen iho on erityisen altis erilaisille haittatekijöille, kuten erilaisille sääolosuhteille. Lisäksi hormonaaliset muutokset voivat ilmetä ihossa epäpuhtauksina, ja elämän ilot ja huolet juonteina. Toisin sanoen: eletty elämä näkyy kasvoilla.

Ja vaikka eletyssä elämässä ei ole mitään häpeällistä, saatat ajatella, että kaikki elämisen merkit eivät ole välttämättä yhtä tervetulleita. Eivät ainakaan samalla kertaa.

Siksi onkin tärkeää pitää hyvää huolta ihosta ja antaa sille sen tarvitsemaa hoitoa. Paras tapa pitää huolta ihosta on ottaa käyttöön ihonhoitorutiini. Ja on hyvä aloittaa ajoissa: Nuori iho tarvitsee suojaa ja hoitoa yhtä paljon kuin ikääntyvä iho.

Me NORMALilla tiedämme, että ihonhoitorutiinien esittely voi tuntua luotaantyöntävältä. Mutta ihonhoitoon käytetty aika ei mene hukkaan, koska on paljon helpompaa ennaltaehkäistä kuin korjata jo syntyneitä vaurioita.

Olemme tehneet ihonhoitorutiinin aloittamisen sinulle helpoksi. Selitämme yksiselitteisesti kaikki eri vaiheet, jotka voit ottaa osaksi ihonhoitorutiiniasi. Lisäksi olemme koonneet jokaisen vaiheen alle tuotteet, jotka löydät NORMAL-myymälöistä.

 

Mikä on ihonhoitorutiini?

Ihonhoitorutiini on säännöllinen rutiini, jolla puhdistat ja hoidat ihoasi - joka aamu ja joka ilta.

Voit puhdistaa ihosi useilla eri tavoilla. Riippuen siitä, kuinka paljon aikaa olet valmis panostamaan, mitä tuloksia toivot ihonhoidoltasi ja mikä sopii ihotyypillesi parhaiten. Voit löytää juuri sinulle sopivat tuotteet ihosi tarpeiden mukaan.

Ehkä sinulla ei vielä ole ihonhoitorutiinia, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Me haluammekin auttaa sinua pääsemään alkuun.

Vaihe 1: Puhdista

Päivä voi jättää jälkensä kasvoillesi. Jos et puhdista ihoasi kunnolla voivat meikinjäämät, lika ja tali ärsyttää ihoa, tukkia ihohuokoset ja muuttua näin epäpuhtauksiksi. Siksi kannattaa puhdistaa iho sekä aamulla että illalla, vaikka et käyttäisikään meikkiä. Aika, jonka käytät ihosi puhdistamiseen, palkitsee.

Kun puhdistat ihosi, valmistelet sen myös vastaanottamaan hoitotuotteet. Jos et puhdista ihoasi, muut ihonhoitotuotteet eivät toimi yhtä tehokkaasti. Ja sitten ihonhoitorutiinissa ei ole juurikaan järkeä.

Saatavilla on monenlaisia puhdistustuotteita, joten voi olla vaikeaa määrittää, mitkä niistä sopivat parhaiten sinulle. Paras neuvomme on, että löydät sinulle sopivimman tuotteen kokeilemalla, mutta olemme myös laatineet yleiskatsauksen tuotteista.

 

Mikä tuote minun pitäisi valita?

Puhdistusmaito on hellävarainen tapa puhdistaa ihoa. Puhdistusmaito on hierottava hyvin ihoon ennen kuin se poistetaan vanulapulla tai vedellä.

Voit myös käyttää puhdistusgeeliä- tai vaahtoa kasvojen puhdistamiseen. Geeli tulee vaahdottaa pienellä määrällä vettä. Molemmissa tuotteissa on ihon rasvaisuutta poistava vaikutus, joten tuotteita on hyvä käyttää esimerkiksi vain kerran päivässä. Tämän lisäksi voit käyttää hellävaraisempaa puhdistustuotetta toisella ihonpuhdistuskerralla. Sekä geeli- että vaahtopuhditustuotteita on helppo käyttää suihkussa, koska ne ovat helppo levittää ja huuhdella pois.

VINKKI: Jos käytät silmämeikkiä - erityisesti ripsiväriä - voi olla tarpeen käyttää myös silmämeikinpoistoainetta puhdistustuotteen lisäksi, jotta saat kaikki meikkijäämät varmasti pois.

Kosteuspyyhkeet ovat hyvä vaihtoehto, kun olet liikkeellä tai kiireessä. Niiden avulla voit helposti ja nopeasti puhdistaa ihosi. Kosteuspyyhkeet voivat olla hyviä myös aamulla käytettäviksi, mutta illalla kannattaa käyttää syväpuhdistavampaa tuotetta.

Misellivesi on puhdistava kasvovesi, jota ei huuhdella pois. Useimmat misellivedet poistavat sekä meikin että lian, ja siksi tämä on erittäin suosittu lisä ihonhoitorutiiniin. Misellivettä levitetään vanulapulle, jolla sitten kevyesti pyyhitään kasvojen ihoa. Monet misellivedet ovat myös kosteuttavia, ja niistä löytyy monia erilaisia vaihtoehtoja eri ihotyypeille. Misellivesi sopii erityisen hyvin nuorelle ja herkälle iholle. Joten jos etsit ensimmäistä puhdistustuotettasi, niin misellivesi on hyvä valinta sinulle.

Jos sinulla on kuiva tai kosteutta janoava iho, on öljypuhdistus sinulle sopiva vaihtoehto. Öljypohjainen puhdistusaine ei poista ihon luonnollisia öljyjä. Öljypuhdistusaine on tehokas puhdistusmenetelmä, koska se puhdistaa ihon perusteellisesti, poistaa meikin ja lian samalla raviten ihoa.

Vaihe 2: Kuorinta

Rypyt eivät saa olla tabu. Rypyt kertovat täysillä eletystä elämästä, ja paljastavat menneet ilot, huolet ja elämänkokemukset. Se on inhimillistä ja täysin normaalia.

Siitä huolimatta, kun huomaamme ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä ihossamme, on hyvä tietää, että syvimpien ryppyjen ja juonteiden syntymistä voi myös ennaltaehkäistä. Vanhetessa iho kaipaa usein hieman enemmän hoitoa pysyäkseen tasapainossa, niin ryppyjen ja hienojen juonteiden kuin elastisuuden ja hehkun suhteen. Ajan myötä iho menettää luonnollista elastisuuttaan. Siksi on hyvä idea aloittaa uudet rutiinit, mm. ihon kuorinta mieluiten pari kertaa viikossa.

 

Mitä kuorinta on?

Kuorinta on tapa poistaa kuolleet ihosolut ihon pinnalta. Ihon kuoriminen vauhdittaa verenkiertoa ja auttaa uusien ihosolujen muodostumista. Kuorinnalla on ihoa nuorentava vaikutus ja sen lisäksi ihosi tulee pehmeämmäksi ja saa uutta hehkua. Ja kukapa ei haluaisi kaunista, luonnollista hehkua?

Kuorintoja on kahta eri tyyppiä: Mekaaninen ja kemiallinen.

Mekaaninen kuorinta on kuorinta tuotteella, joka sisältää pieniä rakeita. Kuorintarakeet ovat luonnollisia mineraaleja tai muita luonnollisia ainesosia, kuten kahvinporoja. Rakeet voivat vaihdella erittäin hienoista erittäin karkeisiin. Siksi saatat joutua kokeilemaan useampaa tuotetta, ennen kuin löydät itsellesi parhaiten sopivan kuorintatyypin.

Jos ihosi on erittäin herkkä, kannattaa mekaanisen kuorinnan sijaan käyttää kemiallista kuorintaa. Kemiallinen kuorinta on hellävaraisempi tapa kuoria ihoa, koska siinä kuoriva vaikutus perustuu kevyisiin happoihin, ilman hankausta. Levitä tuotetta kasvoille ja anna sen vaikuttaa hetki, ja tarvittaessa huuhtele se pois. Tämä menetelmä liuottaa ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa – ilman hankausta - ja tämä prosessi stimuloi ihoa muodostamaan uusia ihosoluja. Tuotetta ei tarvitse huuhdella, mikäli ihosi on tottunut happokuorintoihin.

AHA-hapot, ovat hedelmähappoja, ja ne ovat hyviä kuivalle ja ikääntyvälle iholle. AHA-hapot stimuloivat ihosolujen uusiutumista ja tasoittavat ja viimeistelevät ihon pintaa, tehden niistä täydellisiä ikääntymisen merkkien hillitsijöitä.

BHA-hapot, esim. salisyylihappo, ovat erityisen hyviä epäpuhtauksiin ja akneen taipuvaiselle iholle. Toisin kuin pinnallisesti vaikuttavat AHA-hapot, BHA-hapot tunkeutuvat syvemmälle huokosiin ja kutistavat niitä samalla kun taistelevat rasvaista ihoa ja epäpuhtauksia vastaan, joista erityisesti nuori iho kärsii.

Kemiallista kuorintaa on parempi käyttää iltaisin sillä iho saattaa punoittaa hieman käytön jälkeen. Kemiallinen kuorinta voi aiheuttaa pistelyä ja lievää polttavaa tunnetta iholle, ja se on täysin normaalia. Sen ei kuitenkaan pitäisi aiheuttaa kipua, joten jos näin tapahtuu, huuhtele tuote välittömästi pois ja lopeta sen käyttö. Ehkä valitsemasi tuote on liian vahva ihollesi. Tällöin kannattaa kokeilla sellaista tuotetta, joka sisältää vähemmän aktiivisia kuorivia ainesosia tai pidentää tuotteen käyttöväliä. Muista aina lukea tuotteen käyttöohjeet ennen käyttöä.

Vaihe 3: Kasvovesi

Kun iho on puhdistettu, siihen on saattanut jäädä vielä jäämiä puhdistustuotteesta ja meikistä. Siksi on hyvä käyttää vielä kasvovettä. Kostuta vanulappu kasvovedellä ja pyyhi sitten kasvot. Näin poistat viimeisetkin ihollesi mahdollisesti jääneet epäpuhtaudet.

Monilla kasvovesillä on myös muita etuja. Ne sisältävät usein sekä suojaavia antioksidantteja että kosteuttavaa hyaluronihappoa. Tämä tarkoittaa sitä, että kasvovesi toimii kuin kevyt seerumi, joka valmistelee ihon muille ihonhoitotuotteille ja niistä saataville aktiivisille ainesosille. Kun ihosi on kosteutettu, se imee hoitavat tuotteet paljon paremmin. Se on erityisen tärkeä sinulle, joka kärsit öljyisestä, epäpuhtauksiin taipuvasta tai kuivasta ihosta.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää kasvosumutetta tai misellivettä. Kasvosumuteella voi helposti kosteuttaa ihoa, kun taas misellivesi sekä puhdistaa että kosteuttaa.

Vaihe 4: Kasvonaamiot

Voit käyttää kasvonaamioita tarpeen mukaan. Naamiot eivät ole välttämätön osa ihonhoitorutiiniasi, mutta hyvä lisä siihen. Käytä niitä milloin haluat – vaikka joka päivä.

Huutaako ihosi lisäkosteutta, tarvitseeko se syväpuhdistusta tai ikääntymisen merkkejä hillitsevää hoitoa? Meiltä löydät naamion, joka voi tehdä juuri sen!

On tärkeää, että puhdistat ihosi kunnolla ennen kasvonaamion levittämistä. Pitkän päivän jälkeen ihon pinnalla on paljon likaa ja rasvaa, vaikka sitä ei voi nähdä. Kun puhdistat ihon ennen naamion käyttöä, naamion ainesosat pääsevät vaikuttamaan ihossa tehokkaammin – saat siis enemmän hyötyä naamiosta, kun käytät sitä puhtaalle iholle.

On olemassa laaja valikoima naamioita, joilla on erilaisia ominaisuuksia.

Kangasnaamiot ovat helppo tapa hemmotella ihoasi. Kuten nimestä voi päätellä, kangasnaamio on kasvojen muotoinen kangasarkki, joka sisältää ravitsevaa seerumia. Otat vain naamion pakkauksesta ja asetat sen kasvoillesi.

Peel-off naamiot ovat naamioita, jotka levitetään iholle ja poistetaan niiden kuivumisen jälkeen. Peel-off naamio poistaa kuolleita ihosoluja ja likaa iholta, kun poistat sen. Jotkut naamiot on suunniteltu poistamaan iholta jopa mustapäitä. Koska naamio voi poistettaessa tuntua hieman repivän ihoa, se voi olla usein käytettynä liian karkea iholle. Muistathan siis lukea tarkasti tuotteen käyttöohjeet ja noudattaa niitä ja käyttää tuotteita maltillisesti.

Savinaamiot ovat syväpuhdistavia ja sopivat hyvin rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle. Naamion savi auttaa puhdistamaan ja virkistämään ihoasi samalla supistaen ihohuokosia ja vähentäen epäpuhtauksia.

Silmänympärysnaamiot ravitsevat ja kosteuttavat silmänympärysaluetta. Silmänympärysnaamiot ovat täynnä vitamiineja ja ravitsevia ainesosia, jotka auttavat torjumaan turvotusta ja ehkäisemään tummia silmänalusia ja silmäpusseja.

VINKKI: Jos käytät savinaamiota tai kuorivia naamiota, jotka voivat saada ihon punoittamaan hieman, muista hoitaa ihoa huolellisesti sen jälkeen. Tämä onnistuu parhaiten levittämällä iholle runsaasti kosteuttavia tuotteita. Vaikka näyttää siltä, että iho on saanut kaiken tarvitsemansa naamion kautta, kosteus kannattaa sulkea ihoon esimerkiksi voiteen avulla.

Vaihe 5: Seerumi

Okei… Tämä saattaa kuulostaa taikuudelta. Ja itse asiassa sitä se on! Seerumit ovat kuin pieniä taikapisaroita ihollesi. Seerumi sisältää erittäin tiivistettyjä, aktiivisia ainesosia, jotka antavat ihollesi intensiivistä hoitoa. Seerumin nestemäinen muoto saa sen myös imeytymään ihoon nopeasti. 

Mitä tahansa vaikutusta etsitkin, löydät tarpeisiisi sopivan seerumin. Voit myös levittää useita seerumeja päällekkäin, joten voit vastata useampaan kuin yhteen ihosi tarpeeseen.

 

Kuinka käytän seerumia?

Vaikka seerumi voi tarjota ihollesi kohdennettua hoitoa, on tärkeää viimeistellä rutiinisi kasvovoiteella. Seerumi ei yksinään riitä. Käytä seerumia kasvovoiteen kanssa (päivä- tai yövoide). Voit levittää seerumin ennen kasvovoiteen levittämistä tai sekoittaa sen muutaman tipan kasvovoiteesi joukkoon. Nyrkkisääntö kuuluukin: et voi koskaan liioitella seerumin käytössä.  Ja sama pätee aurinkovoiteisiin.

VINKKI: Jos haluat tehostaa seerumisi vaikutusta, derma roller on täydellinen lisä. Derma roller on täynnä pieniä mikroneuloja, jotka puhkaisevat pieniä reikiä ihoon, kun rullaat sitä kasvoillasi. Se lisää verenkiertoa ihossa ja auttaa ihoa tulemaan terveemmäksi ja vahvistumaan. Jos käytät sitä ennen seerumin levittämistä, autat seerumia tunkeutumaan syvempiin ihokerroksiin. Näin saat seerumillasi vieläkin paremman vaikutuksen.

Älä käytä derma rolleria, jos ihossasi esiintyy ekseemaa, ruusufinniä, aknea tai jos ihosi on palanut auringossa tai siinä on avohaavoja ja se on altistunut hankaukselle. Älä myöskään käytä derma rolleria silmänympärys- tai huulten iholla.

 

Seerumien yhdistäminen

Jos sinulla on kuiva iho, voit tehdä cocktailin hyaluronihaposta ja c-vitamiinista. Tällä tavalla lisäät ihollesi kosteutta, stimuloit ihon kollageenin tuotantoa sekä tasoitat ihon tekstuuria ja kirkastat ihoa.

Jos sinulla on epäpuhdas iho, voit käyttää EGF-seerumia yhdessä teepuuöljy-seerumin kanssa. Nämä auttavat ihoa vahvistumaan esimerkiksi aurinkovaurioiden ja arpeutumisen jälkeen. Samalla puhdistat ihoa, torjut bakteereja ja minimoit aknen ja näppylöiden esiintymistä.

Jos toivot hoitoa ikääntymisen merkkejä vastaan, voit käyttää kollageeniseerumia yhdessä etanaseerumin kanssa. Siten stimuloit ihon kollageenin muodostumista, lisäät ihon kimmoisuutta ja vähennät juonteita ja ryppyjä.

Vaihe 6: Kasvovoiteet

Kasvovoide on viimeinen ja erittäin tärkeä vaihe ihonhoitorutiinissasi. Kasvovoiteen päätarkoitus on kosteuttaa ja suojata ihoa. Pidätpä sitten päivä- ja yövoiteesta - tai haluat mieluummin hyvän 24 tunnin voiteen - voit löytää ihotyypillesi sopivan tuotteen. On olemassa monenlaisia kasvovoiteita, joilla on erilaiset koostumukset ja tuoksut, joten löydä itsellesi sopivimman haluamastasi hintaluokasta.

Voit valita kasvovoiteen aurinkosuojakertoimella (SPF). Tämä on erityisen hyvä valinta sinulle, joka viihdyt ulkoilmassa. Se suojaa haitallisilta UV-säteiltä - ympäri vuoden. Auringon säteet ovat yksi suurimmista ihon ennenaikaista ikääntymistä vauhdittavista tekijöistä. Jos haluat pitää ihostasi erityisen hyvää huolta, valitse päivävoide, jossa on aurinkosuoja.

BB-voide on hyvä valinta sinulle, joka pidät ravitsevasta kasvovoiteesta, jolla on myös kevyesti peittävä vaikutus. BB-voide on sävytetty päivävoide, joka antaa sinulle mukavan hehkun ja tasoittaa ihon sävyä. Voit myös valita BB-voiteen, joka sisältää aurinkosuojan.

Silmiäsi ympäröivä iho on herkkä ja ohut. Siksi sinun tulee käyttää myös silmänympärysvoidetta. Voit hankkia silmänympärysvoiteen, joka vaalentaa tummia silmänalusia sekä hoitaa hienoja juonteita ja ryppyjä silmänympärysalueella. Levitä silmänympärysvoide varovasti nimettömällä sormella, jotta herkälle ihoalueelle ei kohdistu liikaa painetta.

Mutta pitääkö minun käydä läpi kaikki vaiheet?

Me NORMAALILLA haluamme hyödyntää kaikki kuusi vaihetta. Ja haluamme olla kauneudenystävän karkkikauppa. Voit vapaasti valita kuinka monta vaihetta haluat mukaan ihonhoitorutiiniisi ja mitä tuotteita haluat käyttää. Voit yhdistellä eri sarjoja ja linjoja tai pysyä yhdessä. Se on täysin sinusta kiinni!

Löydät myymälöistämme paljon erilaisia ja jännittäviä ihonhoitotuotteita. Sinun tarvitsee vain kokeilla ja valita haluamasi tuotteet.

Epäiletkö mitä vaiheita sinun tulisi käyttää ihonhoitorutiinissasi? Oletko todellinen kauneusaddikti vai haluaisitko säästää aikaa? Löydä itsellesi sopivat vaiheet täältä:

 

SINULLE, JOKA HALUAT PERUS IHONHOITORUTIININ

Vaihe 1 + Vaihe 6

 

SINULLE, JOKA HALUAT HEMMOTELLA ITSEÄSI

Vaihe 1 + Vaihe 4 + Vaihe 5 + Vaihe 6

 

 

SINULLE, JOKA OLET TODELLINEN KAUNEUSADDIKTI

Vaihe 1 + Vaihe 2 + Vaihe 3 + Vaihe 4 + Vaihe 5 + Vaihe 6

Beautysteps Slip Banner