Tietosuojaseloste - NORMAL

 

NORMAL käsittelee henkilötietojasi, kun vierailet verkkosivustollamme, myymälöissämme tai käytät muita palvelujamme. Siksi olemme laatineet eri alueille tietosuojakäytännöt, joista käyvät ilmi henkilötietojesi käsittelytavat. Voit tutustua niihin napsauttamalla alla olevia linkkejä.

Yleinen tietosuojakäytäntö NORMALilla

NORMAL A/S:llä (jäljempänä NORMAL, me, meihin tai meidän) me priorisoimme luottamuksellisuuden ja tietoturvan. Siksi olemme luoneet tämän tietosuojakäytännön, jossa kuvataan, miten käsittelemme henkilötietojasi.

Verkkosivuston käyttäjät

Tässä osiossa esitellään NORMAL-verkkosivuston www.normal.fi käyttäjien henkilötietojen käsittelyä koskevat käytännöt.

Henkilötietojen kerääminen

NORMAL voi kerätä, käsitellä ja tallentaa henkilötietojasi seuraavissa tapauksissa:

  • vierailet ja käytät verkkosivustoamme
  • tilaat NORMAL-uutiskirjeen
  • viestit NORMALin kanssa
  • käytät NORMALin tarjoamia ominaisuuksia ja palveluita.

Henkilötietojen tyypit

NORMAL voi kerätä, käsitellä ja tallentaa sinusta seuraavantyyppisiä henkilötietoja:

  • nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja vastaavat tunnistetiedot
  • kiinnostuksen kohteet
  • IP-osoite
  • tiedot verkkosivustojemme käytöstä.

Käsittelyn tavoitteet

Henkilötietojasi voidaan käsitellä seuraaviin tarkoituksiin:

  • lähettämiesi kyselyjen hallinta
  • Yleinen viestintä
  • tuen antaminen
  • Tuote- ja palvelukehitys
  • Tilastot ja analyysit

Käsittelyn perusta

NORMAL käsittelee henkilötietojasi ensisijaisesti perustuen yhteen tai useampaan seuraavista syistä:

  • Oikeutetut edut: Useimmissa tapauksissa me perustamme henkilötietojesi käsittelyn oikeutettuihin etuihimme, esimerkiksi tilastoinnin, analyysien ja markkinointitoimien suorittamisessa (jos suostumusta ei tarvita), tuen tarjoamiseen sekä tuotteidemme ja palvelujemme parantamiseen ja kehittämiseen (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).
  • Suostumus: NORMAL käyttää henkilötietojasi lähettääkseen sinulle tietoja tuotteistamme, uutiskirjeistämme ja muusta markkinointimateriaalistamme sähköpostitse vain, jos olet antanut tähän etukäteen nimenomaisen suostumuksesi, ellei laki salli meidän ottaa sinuun yhteyttä ilman suostumustasi (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).

Evästeet

Käytämme evästeitä verkkosivuillamme. Voit lukea lisää evästeiden käytöstä evästekäytännöstämme tästä linkistä: https://www.normal.fi/evästeet/

Sovellusten käyttäjät

Tässä osiossa esitellään NORMAL-sovelluksen käyttäjien henkilötietojen käsittelyä koskevat käytännöt.

Henkilötietojen kerääminen

NORMAL voi kerätä, käsitellä ja tallentaa henkilötietojasi seuraavissa tapauksissa:

  • lataat ja käytät sovelluksiamme
  • luot käyttäjätunnuksen
  • viestit NORMALin kanssa
  • käytät NORMALin tarjoamia ominaisuuksia ja palveluita.

Henkilötietojen tyypit

NORMAL voi kerätä, käsitellä ja tallentaa sinusta seuraavantyyppisiä henkilötietoja:

  • nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja vastaavat tunnistetiedot
  • kiinnostuksen kohteet
  • käyttäjätilin luomisen yhteydessä antamasi tiedot
  • IP-osoite
  • tiedot sovellustemme käytöstä
  • korttitiedot
  • ostohistoria
  • sovelluksen versio
  • digitaaliset jalanjäljet.

Käsittelyn tavoitteet

Henkilötietojasi voidaan käsitellä seuraaviin tarkoituksiin:

  • sovelluksen ja sovelluspalvelujen tarjoaminen käyttöösi
  • käyttäjätilien hallinta
  • uutiskirjeet ja muu markkinointiviestintä
  • yleinen markkinointi
  • lähettämiesi kyselyjen hallinta
  • yleinen viestintä
  • tuen antaminen
  • tuote- ja palvelukehitys
  • tilastot ja analyysit.

Käsittelyn perusta

NORMAL käsittelee henkilötietojasi ensisijaisesti perustuen yhteen tai useampaan seuraavista syistä:

  • Oikeutetut edut: Useimmissa tapauksissa me perustamme henkilötietojesi käsittelyn oikeutettuihin etuihimme, esimerkiksi tilastoinnin, analyysien ja markkinointitoimien suorittamisessa (jos suostumusta ei tarvita), tuen tarjoamiseen sekä tuotteidemme ja palvelujemme parantamiseen ja kehittämiseen (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).
  • Suostumus: NORMAL käyttää henkilötietojasi lähettääkseen sinulle tietoja tuotteistamme, uutiskirjeistämme ja muusta markkinointimateriaalistamme sähköpostitse vain, jos olet antanut tähän etukäteen nimenomaisen suostumuksesi, ellei laki salli meidän ottaa sinuun yhteyttä ilman suostumustasi. Lisäksi käsittelemme korttitietojasi ja ostohistoriaasi vain suostumuksellasi (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).
  • Sopimusvelvoitteet: Joissakin tapauksissa henkilötietojesi käsittely on tarpeen NORMALin ja sinun välisen sopimuksen täyttämiseksi, esimerkiksi käyttäjätunnuksen luomisessa (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

NORMAL-myymälöiden asiakkaat ja kävijät

Tässä osiossa esitellään NORMAL-myymälöiden asiakkaiden ja kävijöiden henkilötietojen käsittelyä koskevat käytännöt.

Henkilötietojen kerääminen

NORMAL voi kerätä, käsitellä ja tallentaa henkilötietojasi seuraavissa tapauksissa:

  • vierailet myymälöissämme
  • ostat tuotteita myymälöistämme.

Henkilötietojen tyypit

NORMAL voi kerätä, käsitellä ja tallentaa sinusta seuraavantyyppisiä henkilötietoja:

  • ostokset
  • maksutiedot
  • valokuva- ja videoaineisto myymälävalvonnan yhteydessä.

Käsittelyn tavoitteet

Henkilötietojasi voidaan käsitellä seuraaviin tarkoituksiin:

  • ostosten suorittaminen loppuun
  • oikeusvaateiden muodostaminen, vahvistaminen tai puolustaminen.

Käsittelyn perusta

NORMAL käsittelee henkilötietojasi ensisijaisesti perustuen yhteen tai useampaan seuraavista syistä:

  • Oikeutetut edut: Useimmissa tapauksissa perustamme henkilötietojesi käsittelyn oikeutettuihin etuihimme, jotka koskevat 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaista oikeusvaateiden muodostamista, puolustamista tai tekemistä. Tämä koskee esimerkiksi kuva- ja videoaineiston käsittelyä myymälävalvonnan ja reklamaatioiden käsittelyn yhteydessä.
  • Oikeudellinen velvoite: Maksutietojasi ja ostojasi koskevien tietojen käsittely on tarpeen sovellettavien kirjanpitolakien, alv-lainsäädännön ja markkinointilainsäädännön noudattamiseksi (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta).

Toimittajien ja muiden yhteistyökumppanien yhteyshenkilöt

Tässä osiossa esitellään NORMALin kanssa työskentelevien yksityisyrittäjien sekä toimittajien ja muiden yhteistyökumppanien yhteyshenkilöiden henkilötietojen käsittelyä koskevat käytännöt.

Henkilötietojen kerääminen

NORMAL voi kerätä, käsitellä ja tallentaa henkilötietojasi seuraavissa tapauksissa:

  • yrityksesi tai työnantajanasi toimiva yritys tekee sopimuksen NORMALin kanssa
  • olet osoittanut kiinnostusta NORMALin tuotteita ja palveluja kohtaan, esimerkiksi antamalla NORMALille käyntikorttisi
  • teet yhteistyötä ja viestit NORMALin kanssa.

Henkilötietojen tyypit

NORMAL voi kerätä, käsitellä ja tallentaa sinusta seuraavantyyppisiä henkilötietoja:

  • nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja vastaavat tunnistetiedot
  • henkilökohtaiset tiedot, kuten kielivalinnat
  • organisaatiotiedot, kuten yrityksen nimi ja osoite, tehtävänimike, työskentelyalue, ensisijainen työskentelypaikka ja -maa
  • sopimustiedot, kuten tilaukset, laskut, sopimukset ja muut yrityksesi (tai työnantajasi) ja NORMALin väliset sopimusasiakirjat, jotka voivat sisältää yhteystietojasi
  • taloudelliset tiedot, kuten maksuehdot, pankkitiedot ja luottoluokitukset.

Saatamme saada tällaisia tietoja suoraan sinulta (ensisijaisesti sähköpostien ja muiden viestien kautta) tai kolmannelta osapuolelta, kuten työnantajaltasi.

Käsittelyn tavoitteet

Henkilötietojasi voidaan käsitellä seuraaviin tarkoituksiin:

  • yhteistyön suunnittelu, toteutus ja hallinnointi, mukaan lukien sopimukset
  • hallinto, kuten maksujen käsittely, luottoluokitusten arviointi, kirjanpito, tilintarkastus ja tukipalvelut
  • uutiskirjeet ja muu markkinointiviestintä
  • lähettämiesi kyselyjen hallinta
  • yleinen viestintä
  • tuote- ja palvelukehitys
  • tilastot ja analyysit.
  • sovellettavien lakien ja asetusten noudattaminen, mukaan lukien velvollisuutemme laittoman toiminnan ehkäisyssä
  • riitatilanteiden käsittely.

Käsittelyn perusta

NORMAL käsittelee henkilötietojasi ensisijaisesti perustuen yhteen tai useampaan seuraavista syistä:

  • Sopimusvelvoitteet: Joissakin tapauksissa henkilötietojesi käsittely on tarpeen sopimuksen täyttämiseksi (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).
  • Oikeutetut edut: Voimme käsitellä henkilötietojasi oikeutettujen etujemme perusteella esimerkiksi päivittäisen toiminnan hallinnoinnissa laillisten ja asianmukaisten liiketoimintakäytäntöjen mukaisesti, mukaan lukien yhteistyön suunnittelu, täytäntöönpano ja hallinta tai oikeutettu etumme esimerkiksi luottoluokitusten, tilastoinnin, analysoinnin ja markkinointitoimien suorittamisessa (jos suostumusta ei tarvita), tuen tarjoamisessa sekä tuotteidemme ja palvelujemme parantamisessa ja kehittämisessä. Käsittely voi olla tarpeen myös oikeutetun etumme perusteella petosten ehkäisemiseksi tai oikeusvaateiden laatimiseksi, puolustamiseksi tai tekemiseksi (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).
  • Oikeudellinen velvoite: Henkilötietojesi käsittely on joissakin tapauksissa tarpeen lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi, kuten velvollisuutemme laittoman toiminnan estämiseen (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta).
  • Suostumus: Poikkeustapauksissa ja vain, jos muuta käsittelyperustetta ei sovelleta, NORMAL voi pyytää sinulta erikseen suostumustasi henkilötietojesi käsittelyyn (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). NORMAL käyttää henkilötietojasi lähettääkseen sinulle tietoja tuotteistamme, uutiskirjeistämme ja muusta markkinointimateriaalistamme sähköpostitse vain, jos olet antanut tähän etukäteen nimenomaisen suostumuksesi, ellei laki salli meidän ottaa sinuun yhteyttä ilman suostumustasi.

Tietojen luovuttaminen muille rekisterinpitäjille ja henkilötietojen käsittelijöille

Edellä mainittujen tarkoitusten täyttämiseksi me voimme antaa pääsyn henkilötietoihisi kolmansille osapuolille, jotka NORMALin kanssa solmitun sopimuksen perusteella tarjoavat olennaisia palveluja. Tähän voivat sisältyä IT-, sähköposti- tai markkinointipalvelujen tarjoajat. Nämä palveluntarjoajat käsittelevät henkilötietoja vain kulloistenkin tietojenkäsittelysopimusten ja ohjeistuksemme mukaisesti.

NORMALin liiketoiminnan kehittämisen myötä yritysrakenne voi muuttua esimerkiksi NORMALin täydellisen tai osittaisen myynnin vuoksi. Jos henkilötietoja sisältävää omaisuutta siirretään osittain, siihen liittyvän henkilötietojen siirron käsittelyperuste on pääsääntöisesti tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukainen, koska NORMALilla on oikeutettu intressi siirtää osia omaisuudestaan ja tehdä kaupallisia muutoksia.

Henkilötietojasi ei pääsääntöisesti luovuteta kolmannelle osapuolelle ilman suostumustasi. Tietyissä olosuhteissa ja lain mukaisesti voi kuitenkin olla tarpeen luovuttaa henkilötietojasi seuraaville tahoille:

  • poliisi
  • asianajajat
  • tilintarkastajat
  • tuomioistuimet
  • viranomaiset
  • mahdolliset ostajat
  • konserniyritykset.

Jos henkilötietojasi siirretään EU-/ETA-alueen ulkopuolisissa maissa toimiville henkilötietojen käsittelijöille tai rekisterinpitäjille, joiden tietosuojaa ei katsota riittäväksi, siirto perustuu EU-komission vakiosopimuksiin.

Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot

NORMAL toimii rekisterinpitäjänä henkilötietojesi käsittelyssä.

NORMALin yritystiedot:

Normal Finland Oy
Y-tunnus: 3156602-3
c/o Normal A/S
Godthåbsvej 41
8660 Skanderborg
Danmark

Rekisteröityneenä käyttäjänä sinulla on seuraavat oikeudet:

  • Sinulla on oikeus saada pääsy henkilötietoihin, joita käsittelemme sinusta.
  • Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi keräämistä ja jatkokäsittelyä.
  • Sinulla on oikeus oikaista ja poistaa henkilötietojasi tietyin lakisääteisin poikkeuksin, mukaan lukien kirjanpitolaki.
  • Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi käytön rajoittamista.
  • Tietyissä tilanteissa voit myös pyytää saada kopion henkilötiedoistasi ja siirtää meille luovuttamasi henkilötiedot toiselle rekisterinpitäjälle (tietojen siirrettävyys).
  • Voit peruuttaa kaikki suostumuksesi milloin tahansa. Tämän jälkeen poistamme henkilötietosi, ellemme voi jatkaa käsittelyä toisella perusteella. Uutiskirjeen tilauksen voi peruuttaa napsauttamalla uutiskirjeen alaosassa olevaa linkkiä.

Jos haluat käyttää jotakin näistä oikeuksista tai sinulla on kysymyksiä henkilötietojesi käsittelystä, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen dataprivacy@normal.eu.

Jos haluat tehdä valituksen henkilötietojesi käsittelystä, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen dataprivacy@normal.eu. Voit tehdä valituksen myös Tanskan tietosuojavaltuutetulle: Tietosuojavaltuutetun toimisto, PL 800, 00531 Helsinki, Email: tietosuoja@om.fi, Phone: 029 566 6700

Muutokset tietosuojakäytäntöön

Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia tähän tietosuojakäytäntöön aika ajoin. Jos muutoksia tehdään, tietosuojakäytännön alaosassa olevaa päivämäärää muutetaan. Kulloinkin sovellettava tietosuojakäytäntö on aina saatavilla verkkosivustoillamme ja NORMAL-sovelluksessamme.

Tämä tietosuojakäytäntö on päivitetty viimeksi 1.8.2020.