Tietosuojaseloste - NORMALin Facebook- ja Instagram-sivut

 

  • Milloin tätä tietosuojaselostetta sovelletaan?

Tätä tietosuojaselostetta sovelletaan Normal Oy:n (NORMAL) niiden henkilötietojen käsittelyyn, jotka jätät ja/tai lähetät vieraillessasi NORMALin Facebook- ja Instagram-sivuilla (”Sivut”). Tämä tietosuojaseloste täydentää Facebook Ireland Ltd:n (”Facebook”) yleistä tietosuojaselostetta, mukaan lukien Facebookin Instagram tietosuojaselostetta.

  • Kuka on henkilötietojeni rekisterinpitäjä?

NORMAL ja Facebook ovat henkilötietojesi yhteisrekisterinpitäjiä.

NORMALin yritystiedot:

Normal Oy
Osoite: Godthåbsvej 41, 8660 Skanderborg
Y-tunnus: 3156602-3
Sähköposti: Dataprivacy@normal.eu


Facebookin yritystiedot:

Facebook Ireland Ltd.
4 GRAND CANAL SQUARE, GRAND CANAL HARBOUR
D2 Dublin
IRELAND
CVR nro: 462932

NORMAL tekee parhaansa varmistaakseen, että sinulle ilmoitetaan henkilötietojesi käsittelystä vieraillessasi Sivuilla. Yhdessä muiden yritysten kanssa pyrimme jatkuvasti käymään vuoropuhelua Facebookin kanssa yhteisrekisterinpitäjiä koskevasta sääntelystä.

Facebook on julkaissut erillisen selosteen koskien ”Facebook Insight” työkalua käyttävien yhteisrekisterinpitäjien vastuita. löydät selosteen seuraavasta linkistä:

https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum

Mitä henkilötietoja kerätään Sivujen kautta?

Riippuen mitä Sivuilla teet, NORMAL ja Facebook voivat kerätä sinusta seuraavia henkilötietoja:

  • “Tykkäätkö” Sivuista tai oletko käyttänyt muita reaktioita Sivuilla
  • Sivuille jättämäsi kommentit
  • Vierailusi Sivuilla
  • Käyttäytymisesi ja kiinnostuksesi kohteet Sivuilla
  • Kilpailujen yhteydessä kerätyt henkilötiedot

Lisäksi, Facebook käyttää Sivuja kerätäkseen anonymisoituja tilastotietoja Sivujen vierailijoista, mukaan lukien ikä, sukupuoli, parisuhdestatus, työ, elämäntapa, kiinnostuksen kohteet, ostotiedot ja maantieteelliset tiedot. Tätä tarkoitusta varten Facebook on asettanut evästeitä laitteellesi, kun vierailet Sivuilla. Jokainen eväste sisältää yksilöllisen tunnistuskoodin, joka pysyy aktiivisena kahden vuoden ajan, ellei niitä poisteta ennen tämän ajanjakson päättymistä. Facebook vastaanottaa, tallentaa ja käsittelee henkilötietojasi näiden evästeiden kautta.

Lisätietoja Facebookin evästeiden käytöstä Sivuilla löytyy Facebookin yleisestä evästeitä koskevasta selosteesta.

Siirry Facebookin evästeitä koskevaan selosteeseen seuraavan linkin kautta:

https://www.facebook.com/policies/cookies/ 


Mikä on henkilötietojesi käsittelyn tarkoitus?

NORMAL käsittelee myös henkilötietojasi muun muassa palautteesi perusteella NORMALin tuotteiden parantamiseksi, Sivujen parantamiseksi ja kyselyjen suorittamiseksi, tilastojen laatimiseksi, NORMALin palveluiden ja tuotteiden kehittämiseksi ja suojaamiseksi.  Tässä yhteydessä NORMAL käyttää koottuja tietoja, jotka Facebook tarjoaa Facebookin evästeiden kautta, esimerkiksi tiedot iästä, sukupuolesta, parisuhdestatuksesta, työstä, elämäntavasta, kiinnostuksen kohteista sekä ostotiedot ja maantieteelliset tiedot.

Facebook käsittelee henkilötietojasi, jotta Facebook voi parantaa markkinointijärjestelmäänsä ja tarjota NORMALille Facebookin tuottamia tilastoja, jotka perustuvat vierailuusi Sivuilla, kohdentaakseen mainoksia sinulle ja räätälöidäkseen Sivujen toimintaa. Evästeiden avulla Facebook ja NORMAL tietävät, haluatko ”tykätä” tai ”seurata” Sivuja tai käyttää Sivujen sovelluksia, ja siten Facebook ja NORMAL pystyvät räätälöimään Sivujen sisältöä kehittämään toimintoja, joista saatat olla kiinnostunut.

Mikä on käsittelyn oikeusperusta?

NORMAL käsittelee henkilötietojasi perustuen NORMALin oikeutettuun etuun parantaa NORMALin tuotteita ja palveluja (yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla).

Facebook käsittelee henkilötietojasi Facebookin oikeutettuihin etuihin perustuen, mukaan lukien Facebookin intressiin tarjota innovatiivisen, yksilöllisesti räätälöidyn, turvallisen ja kannattavan palvelun (yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla). Facebook käsittelee myös henkilötietojasi suostumuksesi mukaisesti, jonka voit peruuttaa milloin tahansa Facebookin asetusten kautta (yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(a) artikla).

Lisätietoja Facebookin oikeusperustasta henkilötietojen käsittelyyn liittyen löytyy Facebookin yleisestä tietosuojakäytännöstä ”Mikä on laillinen perusteemme tietojen käsittelylle?”-kohdan alta.

Siirry Facebookin Instagram-tietosuojaselosteeseen seuraavan linkin kautta:

https://help.instagram.com/519522125107875

Siirry Facebookin tietosuojaselosteeseen seuraavan linkin kautta:

https://www.facebook.com/about/privacy#

Kuka vastaanottaa henkilötietojani?

NORMAL ei koskaan siirrä henkilötietojasi muille yrityksille.

Facebook voi jakaa henkilötietojasi muun muassa seuraavien vastaanottajaryhmien kanssa:

  • Facebookin yritysten sisällä
  • Facebookin kumppanit, jotka käyttävät analytiikkapalveluita
  • Mainostajat
  • Muut Sivuja käyttävät henkilöt
  • Analyysikumppanit
  • Tutkijat ja tieteenharjoittajat

Lisätietoja siitä, kenen kanssa Facebook jakaa henkilötietojasi, löytyy Facebookin yleisestä tietosuojakäytännöstä “Miten nämä tiedot jaetaan?”-kohdan alta. 

Facebook voi siirtää henkilötietojasi Facebookiin Yhdysvaltoihin. Lisätietoja löydät kohdasta “Miten toimimme ja siirrämme tietoja osana maailmanlaajuisia palveluitamme?” Facebookin yleisessä tietosuojaselosteessa.

Siirry Facebookin Instagram-tietosuojaselosteeseen seuraavan linkin kautta:

https://help.instagram.com/519522125107875

Siirry Facebookin tietosuojaselosteeseen seuraavan linkin kautta:

https://www.facebook.com/about/privacy#

Kuinka kauan tietojani säilytetään?

NORMAL säilyttää tietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeen yllä kuvattuihin tarkoituksiin, mutta ei kuitenkaan kuutta kuukautta pidempään.

Tietojasi koskevat Facebook/Instagram-säilytyskäytännöt:

Siirry Facebookin Instagram-tietosuojaselosteeseen seuraavan linkin kautta:

https://help.instagram.com/519522125107875

Siirry Facebookin tietosuojaselosteeseen seuraavan linkin kautta:

https://www.facebook.com/about/privacy#

 

Mitkä ovat oikeuteni?

Tietosuojalainsäädännön nojalla sinulla on useita oikeuksia:

  • Olet tietyin lakisääteisin poikkeuksin aina oikeutettu tutustumaan sellaisiin sinuun liittyviin tietoihin joita NORMAL ja Facebook käsittelevät.
  • Sinulla on tietyissä olosuhteissa oikeus vastustaa henkilötietojesi keräämistä ja jatkokäsittelemistä.
  • Sinulla on tietyin lakisääteisin poikkeuksin oikeus saada henkilötietosi oikaistua tai poistettua
  • Sinulla on tietyissä tapauksissa oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä.
  • Sinulla on oikeus vastaanottaa meille toimittamasi henkilötiedot ja joissakin tapauksissa oikeus siirtää nämä tiedot toiselle rekisterinpitäjälle (tietojen siirrettävyys).

Jos olet Facebookin tai Instagramin käyttäjä voit yksityisasetuksiasi muuttamalla määrittää, miten haluat, että  henkilötietojasi kerätään ja käsitellään.

Instagramissa voit muuttaa asetuksia kohdassa ”Yksityisyys”, joka sijaitsee ”Asetukset”-osassa.

Käytä seuraavia linkkejä muuttaaksesi asetuksiasi Facebookissa:

https://www.facebook.com/ads/preferences

https://www.facebook.com/settings


Keneen otan yhteyttä?

Facebookin yleisen rakenteen ja NORMALin Facebookin kanssa solmimien sopimusten perusteella sinun on otettava yhteyttä Facebookiin, jos haluat käyttää oikeuksiasi. Tämä johtuu siitä, että vain Facebook pystyy toiminnallisesti toteuttamaan tarvittavat toimenpiteet täyttääkseen suurimman osan pyynnöistäsi. .

Jos kuitenkin uskot, että NORMAL pystyy vastaamaan pyyntöösi, voit tietysti ottaa meihin yhteyttä. Katso NORMALin yleiset tietosuojaselosteet ja NORMALin verkkosivut saadaksesi lisätietoa siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi. 

Siirry NORMALin yleiseen tietosuojaselosteeseen seuraavan linkin kautta:

https://www.normal.fi/privacypolicy/

Voit tutustua Facebookin yleiseen tietosuojaselosteeseen saadaksesi lisätietoja siitä, miten Facebook käsittelee henkilötietojasi sekä Facebookin yhteystiedot seuraavan linkin kautta:

https://www.facebook.com/about/privacy#.

Siirry Facebookin yleiseen Instagram-tietosuojaselosteeseen seuraavan linkin kautta:

https://help.instagram.com/519522125107875

Jos haluat tehdä valituksen henkilötietojesi käsittelyyn liittyen, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteessa dataprivacy@normal.eu

Mikäli et ole tyytyväinen valitukseesi antamaamme vastaukseen ja haluat jatkaa asian käsittelyä, voit lähettää valituksesi Suomen tietosuojavaltuutetun toimistoon (www.tietosuoja.fi), Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki, puhelinnumero: 029 566 6700, sähköposti: tietosuoja@om.fi.

Muutokset tähän tietosuojaselosteeseen

Pidätämme oikeuden tehdä ajoittain muutoksia tähän tietosuojaselosteeseen. Viimeisimmän päivityksen ajankohta mainitaan tietosuojaselosteen lopussa. Voimassa olevat ja sovellettavat tietosuojaselosteet  ovat saatavilla verkkosivuillamme ja NORMAL-sovelluksessamme.

Tämä tietosuojakäytäntö on päivitetty viimeksi 1. marraskuuta 2020.