Tietosuojaseloste - NORMAL

 

Normal Finland Oy:lle (“NORMAL”, ”me”, ”meitä” tai ”meidän”) luottamuksellisuus ja tietosuoja ovat etusijalla. Tämä tietosuojaseloste sisältää tiedon siitä miten NORMAL käsittelee henkilötietojasi.

1. Verkkosivuston käyttäjät

Tämä osa sisältää tietoja siitä, miten NORMAL käsittelee NORMALin verkkosivuston www.normal.fi käyttäjiltä kerättyjä henkilötietoja.

Henkilötietojen kerääminen

NORMAL voi kerätä, käsitellä ja säilyttää henkilötietojasi seuraavissa tapauksissa:

  • Kun vierailet verkkosivustollamme tai selailet sitä
  • Kun rekisteröidyt vastaanottamaan NORMALin uutiskirjeen
  • Kun kommunikoit NORMALin kanssa
  • Kun käytät muita NORMALin tarjoamia toimintoja tai palveluja

Henkilötietojen tyypit

NORMAL voi kerätä, käsitellä ja säilyttää seuraavia sinua koskevia henkilötietoja:

  • Nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja vastaavat tunnistamistiedot
  • Kiinnostuksen kohteet
  • IP-osoite
  • Tietoja siitä miten olet käyttänyt verkkosivustoamme

Käsittelyn tarkoitukset

Henkilötietojasi voidaan käsitellä seuraaviin tarkoituksiin:

  • Sinulta saatujen pyyntöjen toteuttaminen
  • Yleinen viestintä
  • Tuen tarjoaminen
  • Tuotteiden ja palveluiden kehittäminen
  • Tilastot ja analyysit

Oikeusperusta

NORMAL käsittelee henkilötietojasi pääasiassa yhden tai useamman seuraavan oikeusperustan perusteella:

  • Oikeutetut edut: Useimmissa tapauksissa henkilötietojesi käsittely perustuu oikeutettuun etuumme tehdä, esimerkiksi tilastoja, analyysejä ja markkinointitoimintoja (joihin ei edellytetä suostumusta), tarjota tukea sekä parantaa ja kehittää tuotteitamme ja palveluitamme (yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla).
  • Suostumus: NORMAL käyttää henkilötietojasi lähettääkseen sinulle tuotetietoa, uutiskirjeitä ja muuta markkinointimateriaalia sähköpostitse vain, jos olet antanut tähän etukäteen nimenomaisen suostumuksesi (ellei sovellettava lainsäädäntö salli meitä ottamaan sinuun yhteyttä ilman tällaista suostumusta) (yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(a) artikla).

Evästeet

Käytämme verkkosivustoillamme evästeitä. Voit lukea lisää evästeiden käytöstä evästeiden käyttöä koskevasta selosteestamme  jonka löydät seuraavasta linkistä: https://www.normal.fi/cookies/


2. Sovelluksen käyttäjät

Tämä osa sisältää tietoja siitä, miten NORMAL käsittelee NORMAL-sovelluksen käyttäjiltä kerättyjä henkilötietoa.

Henkilötietojen kerääminen

NORMAL voi kerätä, käsitellä ja säilyttää henkilötietojasi seuraavissa tapauksissa:

  • Kun lataat ja käytät sovelluksiamme
  • Kun luot käyttäjätilin
  • Kun kommunikoit NORMALin kanssa
  • Kun käytät muita NORMALin tarjoamia toimintoja tai palveluja

Henkilötietojen tyypit

NORMAL voi kerätä, käsitellä ja säilyttää seuraavia sinua koskevia henkilötietoja:

  • Nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja vastaavat tunnistetiedot
  • Kiinnostuksen kohteet
  • Tiedot, jotka toimitat tilin luomisen yhteydessä
  • IP-osoite
  • Tietoa sovelluksemme käytöstä
  • Luottokorttitietoja
  • Ostohistoria
  • Sovelluksen versio
  • Digitaaliset jalanjäljet

Käsittelyn tarkoitukset

Henkilötietojasi voidaan käsitellä seuraaviin tarkoituksiin:

  • Sovellusten ja niissä tarjottujen palveluiden asettaminen saataville
  • Käyttäjätilien hallinta
  • Uutiskirjeet ja muu mainostaminen
  • Mainosmarkkinointi yleisesti
  • Sinulta saatujen pyyntöjen toteuttaminen
  • Yleinen viestintä
  • Tuen tarjoaminen
  • Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen
  • Tilastot ja analyysit

Oikeusperusta

NORMAL käsittelee henkilötietojasi pääasiassa yhden tai useamman seuraavan oikeusperustan perusteella:

  • Oikeutetut edut: Useimmissa tapauksissa henkilötietojesi käsittely perustuu oikeutettuun etuumme tehdä esimerkiksi tilastoja, analyysejä ja markkinointitoimintoja (jotka eivät edellytä suostumusta), tarjota tukea sekä parantaa ja kehittää tuotteitamme ja palveluitamme (yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla).
  • Suostumus: NORMAL käyttää henkilötietojasi lähettääkseen sinulle tuotetietoa, uutiskirjeitä ja muuta markkinointimateriaalia sähköpostitse vain, jos olet antanut tähän etukäteen nimenomaisen suostumuksesi(ellei sovellettava lainsäädäntö salli meitä ottamaan sinuun yhteyttä ilman tällaista suostumusta). Lisäksi säilytämme luottokorttitietosi ja ostohistoriasi sovelluksessa vain jos olet antanut siihen suostumuksesi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(a) artikla).
  • Sopimusvelvoite: Henkilötietojesi käsittely voi joissakin tapauksissa olla tarpeen NORMALin ja sinun välisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi , esimerkiksi kun luot käyttäjätilin (yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(b) artikla).


3. Asiakkaat ja muut NORMALin myymälöissä vierailevat

Tämä osa sisältää tietoja siitä, miten NORMAL käsittelee NORMALin myymälöissä vierailevilta ja asiakkailta kerättyjä henkilötietoja.

Henkilötietojen kerääminen

NORMAL voi kerätä, käsitellä ja säilyttää henkilötietojasi seuraavissa tapauksissa:

  • Kun vierailet myymälöissämme
  • Kun ostat tavaroita myymälöistämme

Henkilötietojen tyypit

NORMAL voi kerätä, käsitellä ja säilyttää seuraavia sinua koskevia henkilötietoja:

  • Ostoksesi
  • Maksutiedot
  • Valokuvat tai videomateriaalit myymälöissämme tapahtuvan valvontaan liittyen

Käsittelyn tarkoitukset

Henkilötietojasi voidaan käsitellä seuraaviin tarkoituksiin:

  • Ostoksesi loppuun saattamiseksi
  • Oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi

Oikeusperusta

NORMAL käsittelee henkilötietojasi pääasiassa yhden tai useamman seuraavan oikeusperustan perusteella:

  • Oikeutetut edut: Useimmissa tapauksissa henkilötietojesi käsittely perustuu oikeutettuun etuumme pystyä laatimaan, esittämään ja puolustamaan oikeusvaateita  (yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla). Tämä pätee esimerkiksi valokuvien tai videomateriaalin käsittelyyn myymälän valvonnan yhteydessä ja valituksiin liittyvään käsittelyyn.
  • Lakisääteiset velvollisuudet: Maksutietojesi ja ostojesi käsittely on välttämätöntä NORMALiin sovellettavassa kirjanpito- ja ALV-lainsäädännössä säänneltyjen lakisääteisten velvollisuuksien noudattamiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(c) artikla).


4. Yhteyshenkilöt toimittajilla ja muilla liikekumppaneilla

Tämä osa sisältää tietoja siitä, miten NORMAL käsittelee elinkeinonharjoittajien tai tavarantoimittajien yhteyshenkilöiltä ja muilta NORMALin kanssa yhteistyössä olevilta kerättyjä henkilötietoja.

Henkilötietojen kerääminen

NORMAL voi kerätä, käsitellä ja säilyttää henkilötietojasi seuraavissa tapauksissa:

  • Kun yrityksesi tai yritys, jonka palveluksessa olet, tekee sopimuksen NORMALin kanssa
  • Kun olet osoittanut kiinnostusta NORMALin tuotteisiin tai palveluihin, esimerkiksi toimittamalla käyntikorttisi NORMALille
  • Kun teet yhteistyötä ja kommunikoit NORMALin kanssa

Henkilötietojen tyypit

NORMAL voi kerätä, käsitellä ja säilyttää seuraavia sinua koskevia henkilötietoja:

  • Nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja vastaavat tunnistetiedot
  • Yksittäiset tiedot, kuten ensisijainen kieli
  • Organisaatiotiedot, kuten yrityksen nimi, osoite, työtehtävä, toiminta-alue, työn pääasiallinen sijainiti ja maa
  • Sopimustiedot, kuten ostotilaukset, laskut, sopimukset ja muut sitoumukset yrityksesi (tai työnantajasi) ja NORMALin välillä, jotka voivat sisältää esimerkiksi yhteystietojasi
  • Taloudelliset tiedot, kuten maksuehdot, pankkitilitiedot ja luottoluokitukset

Tällaiset tiedot voidaan saada suoraan sinulta (lähinnä sähköpostin tai muun kirjeenvaihdon kautta) tai kolmannelta osapuolelta, kuten työnantajaltasi.

Käsittelyn tarkoitukset

Henkilötietojasi voidaan käsitellä seuraaviin tarkoituksiin:

  • Yleisesti liikesuhteen suunnittelemiseksi, toteuttamiseksi ja hallinnoimiseksi, mukaan lukien kaikki sopimukset
  • Hallinto, kuten maksujen käsittely, luottoluokitusten arviointi, kirjanpito, tilintarkastus ja tukipalvelujen tarjoaminen
  • Uutiskirjeet ja muu mainostaminen
  • Sinulta saatujen pyyntöjen toteuttaminen
  • Yleinen viestintä
  • Tuotteiden ja palveluiden kehittäminen
  • Tilastot ja analytiikka
  • Sääntelyn noudattaminen, kuten laittoman toiminnan estämiseen liittyvien laillisten ja compliance-velvoitteidemme täyttäminen
  • Riitojen käsittely

Oikeusperusta

NORMAL käsittelee henkilötietojasi pääasiassa yhden tai useamman seuraavan oikeusperustan perusteella:

  • Sopimusvelvoite: Henkilötietojesi käsittely on joissakin tapauksissa tarpeen sopimuksen täytäntöön panemiseksi (Yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 6(1)(b)).
  • Oikeutetut edut: Voimme käsitellä henkilötietojasi oikeutetun etumme perusteella, esimerkiksi päivittäisen toiminnan hallitsemiseksi laillisten ja säännönmukaisten liiketoimintakäytäntöjen mukaisesti, mukaan lukien liikesuhteen suunnittelu, suorittaminen ja hallinnoiminen tai oikeutetun etumme perusteella tehdä esimerkiksi luottoluokituksia, tilastoja, analyysejä ja markkinointitoimintoja (jos suostumusta ei vaadita) sekä tarjota tukea ja parantaa ja kehittää tuotteitamme ja palveluitamme. Käsittely voi olla tarpeen myös oikeutetun etumme perusteella  ehkäistä petoksia  tai oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla).
  • Lakisääteiset velvollisuudet: Henkilötietojesi käsittely on joissakin tapauksissa tarpeen NORMALin lakisääteisten velvollisuuksien noudattamiseksi, kuten velvollisuutemme estää laitonta toimintaa (yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(c) artikla).
  • Suostumus: Poikkeustapauksissa ja vain silloin, kun muuta oikeusperustaa ei voida soveltaa, NORMAL voi erikseen pyytää suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn (yleisen tietosuoja-asetuksen a6(1)(a) artikla). NORMAL käyttää esimerkiksi henkilötietojasi lähettääkseen sinulle tuotetietoa, uutiskirjeitä ja muuta markkinointimateriaalia sähköpostitse vain, jos olet antanut tähän etukäteen nimenomaisen suostumuksen, ellei sovellettava lainsäädäntö salli meitä ottamaan sinuun yhteyttä ilman tällaista suostumusta.

 

5. Ilmoitus muille rekisterinpitäjille ja siirto tietojenkäsittelijöille

Edellä kuvattujen tarkoitusten toteuttamiseksi tarjoamme pääsyn henkilötietoihisi kolmansille osapuolille, jotka NORMALin kanssa solmitun sopimussuhteen perusteella tarjoavat olennaisia palveluita, esimerkiksi IT-palveluntarjoajat, sähköpostipalveluntarjoajat ja markkinointitarjoajat. Tällaiset palveluntarjoajat käsittelevät henkilötietoja vain ohjeidemme mukaisesti heidän kanssaan solmittujen henkilötietojen käsittelysopimusten mukaisesti.

NORMALin liiketoiminnan muuttuessa myös yrityksen rakenne voi muuttua ja voimme toteuttaa yritysjärjestelyjä esimerkiksi myymällä NORMAL:in kokonaan tai osittain. Henkilötietoja sisältävän omaisuuden osittaisen luovutuksen ja tässä yhteydessä tapahtuvan henkilötietojen luovutuksen esiin tuomisen oikeusperusta on pääsääntöisesti yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla, koska NORMALilla on oikeutettu etu luovuttaa osa omaisuudestaan sekä tehdä liiketoiminnallisia  muutoksia.

Yllä mainittua lukuun ottamatta, pääsääntönä on, ettei henkilötietojasi luovuteta kolmannelle osapuolelle ilman suostumustasi. Tietyissä olosuhteissa ja sovellettavan lain mukaisesti voimme kuitenkin joutua luovuttamaan henkilötietosi:

  • Poliisille
  • Asianajajille
  • Tilintarkastajille
  • Tuomioistuimille
  • Viranomaisille
  • Mahdollisille ostajille
  • Lähiyhtiöille

6. Henkilötietojesi siirtäminen EU:n/ETA:n ulkopuolelle

Henkilötietojasi ei pääsääntöisesti siirretä EU:n/ETA:n ulkopuolelle. 

Jos henkilötietojasi siirretään henkilötietojenkäsittelijöille tai rekisterinpitäjille, jotka ovat sijoittautuneet EU:n/ETA:n ulkopuolelle valtioon, joka ei tarjoa riittävää tietosuojan tasoa yleisen tietosuoja-asetuksen 45 artiklan mukaisesti, varmistamme henkilötietojen suojauksen EU komission mallisopimuslausekkeita käyttäen.

7. Säilytysaika

Käsittelemme henkilötietojasi niin kauan kuin se on välttämätöntä edellä mainittuja tarkoituksia varten, mutta emme yleensä käsittele henkilötietojasi sen jälkeen, kun suhteesi meihin on päättynyt ja velvollisuutemme toisiaan kohtaan on päättynyt ja/tai on selvitetty edellyttäen, ettei meillä ole sovellettavan pakollisen lainsäädännön (kuten kuluttajansuojaa, rahanpesun torjumista ja kirjanpitoa koskevan sääntelyn) nojalla velvollisuutta säilyttää henkilötietojasi pidempään tai viranomaiset vaativat toisin.

Tiettyihin henkilötietoluokkiin sovelletaan erityisiä säilytysaikoja, esimerkiksi:

  • Markkinointitarkoituksiin käsitellyt tiedot poistetaan pyynnöstäsi;
  • Tositteisiin sisältyvät ostotapahtumista ja kirjanpitotarkoituksiin tarvittavat tiedot poistetaan kuuden vuoden kuluttua sen tilikauden päättymisestä, johon tiedot liittyvät;
  • Asiakkaan vaatimuksiin liittyvät tiedot poistetaan kahden vuoden kuluttua asian käsittelyn päättymisestä;
  • Videomateriaalin osalta näitä tietoja ei tallenneta pidempään kuin 30 päivää.

Mikäli et anna meille pyydettyjä tietoja, voi joskus olla, että emme välttämättä pysty tekemään sopimusta kanssasi tai tarjoamaan sinulle palveluitamme pyytämäsi mukaisesti.


8. Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot

NORMAL toimii henkilötietojesi rekisterinpitäjänä.

NORMALin yritystiedot:

Normal Finland Oy
Y-tunnus: 3156602-3
Godthåbsvej 41
8660 Skanderborg
Denmark

NORMALin yhteystiedot ovat dataprivacy@normal.eu.


9. Oikeutesi

  • Sinulla on oikeus tutustua henkilötietoihin, joita käsittelemme sinusta
  • Sinulla on tietyissä olosuhteissa oikeus vastustaa henkilötietojesi keräämistä ja jatkokäsittelemistä
  • Sinulla on tietyin lakisääteisin poikkeuksin, mukaan lukien kirjanpitolakia, oikeus vaatia henkilötietojesi oikaisua tai poistamista .
  • Sinulla on tietyissä tapauksissa oikeus pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä
  • Sinulla on tietyissä tapauksissa oikeus pyytää saada kopio henkilötiedoistasi ja oikeus siirtää nämä meille toimittamiesi tiedot toiselle rekisterinpitäjälle (tietojen siirrettävyys)

Jos haluat käyttää yllä mainittuja oikeuksiasi tai jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteessa dataprivacy@normal.eu

Suostumuksesi peruuttaminen

Voit milloin tahansa peruttaa kaikki suostumuksesi, jotka olet antanut meille henkilötietojesi käsittelyyn. Peruutettuasi suostumuksesi emme tämän jälkeen käsittele henkilötietojasi suostumustasi edellyttämillä tavoilla ja poistamme henkilötietosi, ellemme voi jatkaa käsittelyä muulla perusteella. Suostumuksesi peruuttamainen ei vaikuta tätä ennen tapahtuneen henkilötietojesi käsittelyn laillisuuteen. Voit peruuttaa uutiskirjeemme napsauttamalla uutiskirjeen lopussa olevaa linkkiä. Voit käyttää oikeuttasi peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä yllä mainituin tavoin.

Henkilötietojesi käsittelyyn liittyvät valitukset

Jos haluat tehdä valituksen henkilötietojesi käsittelyyn liittyen, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteessa dataprivacy@normal.eu

Voit lähettää valituksesi myös Suomen tietosuojavaltuutetun toimistoon (www.tietosuoja.fi),  Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki, puhelinnumero: 029 566 6700, sähköposti: tietosuoja@om.fi.

 

10. Muutokset tietosuojaselosteeseen

Pidätämme oikeuden tehdä ajoittain muutoksia tähän tietosuojaselosteeseen. Viimeisimmän päivityksen ajankohta mainitaan tietosuojaselosteen lopussa. Voimassa olevat ja sovellettavat tietosuojaselosteet  ovat saatavilla verkkosivuillamme ja NORMAL-sovelluksessamme.

Tämä tietosuojakäytäntö on päivitetty viimeksi 1. marraskuuta 2020.